Programes per a edició de vídeo: 2-Editors lineals


Tenim una infinitat d’editors de vídeo al nostre abast. Els classificarem en tres tipus:

.

-EDITORS DE VÍDEO AUTOMÀTICS:

Són en principi els més senzills i ràpids d’utilitzar, i el resultat sol quedar més estètic que amb editors manuals. Selecciones diverses fotos, vídeos, música i de vegades textos, tries un estil dels que té el programa, i l’editor li posa filtres i transicions aleatòriament.

(Teniu aplicacions recomanades a aquesta altra entrada)

.

– EDITORS LINEALS:

Treballarem sobre una línia de temps, sobre la qual podem afegir clips, imatges, textos, enganxines… A diferència dels editors automàtics, nosaltres haurem de posar les transicions, efectes, filtres, etc… a cada clip. En aquesta entrada analitzem algunes de les principals aplicacions.

.

– EDITORS PER CAPES:

Són editors professionals, més complexes però amb més possibilitats. Treballarem amb una línia de temps amb diferents capes, amb la qual cosa podem fer transparències i efectes croma, ficar diferents imatges al mateix temps, controlar cada efecte i transició… (Teniu aplicacions recomanades a aquesta altra entrada)


.

EDITORS LINEALS:

.

CONSELLS GENERALS:

-Guarda tot el material audiovisual (fotos, vídeos, àudios…) en una mateixa carpeta que estiga sempre en la mateixa localització (bé en el propi ordinador, bé en un llapis USB) fins que exportes el vídeo. Els editors de vídeo treballen amb estos arxius de manera externa, i si esborres de l’ordinador una foto, per exemple, el programa no la trobarà. No oblides exportar (convertir en vídeo final el teu projecte), fins que no ho faces no tindràs el vídeo. No series el primer alumne que entrega l’arxiu del projecte (que sol pesar poc, no arriba a 1Mb) pensant-se que és el vídeo final (que sol pesar molt més, ja que este arxiu sí és en vídeo mp4, avi, mov…)

.

Resultado de imagen de WINDOWS MOVIE

  • WINDOWS MOVIE MAKER

Movie Maker és un programa editor de vídeos que Windows incorporava en les seves versions antigues.
Si teniu una versió antiga de Windows (XP, per exemple), trobareu el programa ja instal·lat, en la seva versió anterior. Si, per contra, teniu una versió més moderna de Windows (Windows 7…) no trobareu el programa ja instal·lat. Heu d’anar a la pàgina de Windows i descarregar gratuïtament la versió més actual del programa, Windows Live Movie Maker, que és també més completa i dóna més possibilitats d’edició.
Possibilitats:
– Editar els clips (ordenar-los, retallar-los…) de forma ràpida i senzilla
– Posar transicions bàsiques entre clips
– Afegir una pista musical
– Afegir una pista de narració
– Afegir textos (amb animacions, crèdits…)
.
Podeu consultar aquí un tutorial que us ajudarà en la seua utilització:

.

Resultado de imagen de youtube editor

  • YOUTUBE EDITOR

És l’editor en línia del canal de Youtube. És prou senzill, amb l’avantatge de que no necessites cap aplicació, només conexió a Internet, ja que és una aplicació en línia.

Possibilitats:

– Afegir fotos i vídeos en una única línia de temps

– Afegir àudio a banda de l’àudio del vídeo, en altra pista. Controlar volum general i balanç.

– Posar filtres als clips

– Endarrerir la velocitat d’un vídeo

– Posar textos (títols, textos superposats, crèdits…)

– Fer transicions entre clips

.

Podeu vore ací un Tutorial:

.

Cover art

  • VIVA VIDEO el preferit per l’alumnat

El Viva Video és una aplicació per a Android molt clara i senzilla, i amb moltes possibilitats. L’alumnat la prefereix a l’hora d’editar els vídeos per les seues animacions i enganxines, ideals per a fer edicions fresques i divertides. La versió gratuïta té marca d’aigua en els vídeos, la versió sense marca d’aigua val 3€.

Possibilitats:

– Possibilitat d’edició automàtica, o d’utilitzar temes (estils) predeterminats d’edició (amb possibilitat de descarregar-te’n més la majoria gratuïtament)

– Ferramentes d’edició prou completes (retallar, ordenar clips, girar, dividir, velocitat, vista panoràmica, zoom, invertir, silenciar, ajustar nivells…)

– Afegir textos (diverses tipografies i fons per als textos, amb possibilitat de descarregar-te molts més, possibilitat d’animar el text, canviar la localització…)

– Diversitat de filtres, enganxines i efectes animats (com corets bategant, llàgrimes, mans aplaudint… amb possibilitat de descarregar-te moltes més)

– Possibilitat de silenciar o no el so original del vídeo, afegir música de la biblioteca lliure del programa, o de la teua biblioteca.

– Gravació de vídeo directament amb filtres i efectes.

.

Cover art

  • POWER DIRECTOR

És el germà menor de l’editor professional per a PC del mateix nom. Destaca que és molt senzill d’utilitzar, semblant al Movie Maker, encara que potser li falta tindre més opcions i ferramentes.

Possibilitats:

– Format apaisat i vertical (16:9 i 9:16)

– Treballar fins a 3 capes (sense possibilitat de transparències però sí de canviar tamany, pel que es pot treballar amb diversos vídeos alhora, dividint la pantalla)

– Diversitat d’efectes i enganxines, més bàsics que els de Viva Video.

– Textos amb bons efectes i animacions, ideals per a títols i crèdits efectistes.

.

Altres aplicacions també recomanables són KineMaster (un poc més complexa, amb molta informació en pantalla, pensada més per a tablets) o AdobeClip (més limitat, però sense marca d’aigua).

.


Si vols conéixer altres Apps de vídeo pots vore les següents entrades del BDtv:

editors de vídeo automàtic

editors de vídeo per capes

aplicacions d’stop-motion i d’animació d’imatges

.

.

Anuncios