Consells i errades típiques a l’hora de fer fotos (1)


Ací van alguns consells i errades típiques a l’hora de fer fotos, començant des del principi:

.

  1. Com agafar la càmera

    .

Si utilitzes una càmera rèflex UTILITZA EL CINTURÓ i penjat la càmera al coll. No seria la primera vegada que una càmera ix volant al terra… Si li ensenyes les fotos o vídeos a altra persona, deixa que se la penge ell.

imatge: thewebfoto

Quan li lleves la tapa a l’objectiu deixa la tapa sempre en la funda de la càmera. Ser sistemàtic i deixar les coses sempre en el mateix lloc ajuda a no perdre-les.

.

El més ergonòmic i senzill és agarrar amb la mà dreta la càmera i l’esquerra per baix de l’objectiu. D’aquesta manera manejaràs l’objectiu amb la mà esquerra (per ajustar el zoom i l’enfocament si aquest està en manera manual) i amb la dreta manejaràs tots els altres botons de la càmera. Recomanem manejar el zoom per baix de l’objectiu per no destorbar al flash en cas d’estar utilitzant-ho.

imatge: thewebfoto

Si vols millorar el teu maneig et recomanem que practiques a manejar-la i aprendre de memòria on estan els botons per agilitzar la presa de fotos i avorrir menys als teus models i companys de viatge.

.

Recorda també abans de fer fotos revisar el teu material, amb les bateries ben carregades i les targetes formatades o amb prou espai.

.

2. Evitar fotos mogudes: A) Evitar la trepidació (moviment de la càmera)

.

Resultado de imagen de foto trepidacion

imatge: mundoklik

Moltes fotos ixen mogudes a causa de la trepidació (moviment de la càmera mentre es fa la foto), sobretot quan hi ha poca llum i el temps d’exposició és llarg (ja expliquem açò més baix). Per evitar-lo, hem d’intentar que la càmera estiga el més estable i quieta possible. Ací van alguns consells al respecte:

.

  • Utilitza un trípode, d’aquesta manera la càmera estarà estàtica. Recorda quan acabes d’utilitzar el trípode de llevar el plat (peça que uneix la càmera al trípode) de la càmera i tornar-lo a enganxar al trípode. Si es perd el plat, el trípode no servirà de res… Si vas a fer fotos amb mòbil o tablet, hauràs de posar un adaptador al plat.Publicar imagenplat

Foto Adaptador para Smartphone - B-Grip 004351   A  Radaptador per a mòbil

  • Si no tens trípode, recolza la càmera qualsevol lloc estable (una taula, banc, etc…) o recolzat tu en parets, baranes, arbres… Això farà que el teu cos estiga molt més ferm. Pots recolzar el braç o el colze i així evitaràs el moviment de la càmera.

imatge: thewebfoto

També pots augmentar l’estabilitat del teu cos fent un trípode amb ell. Per a això flexiona la cama esquerra i recolza en ella el colze esquerre i recolza la cama dreta completa (genoll i peu) en el sòl. D’aquesta manera et convertiràs en un trípode humà. Prova-ho i veuràs com et mous molt menys. La física no enganya, 3 punts millor que 2.

 

imatge: thewebfoto

Durant el moment del disparament has de mantenir la càmera ferma perquè aquesta es menege el menys possible. Tracta d’estrènyer el botó del disparament suaument per a què la càmera no es menege.

 

Anuncios