Aplicacions per a vídeo


En aquesta entrada anem a vore les principals APPs que utilitzem a la BDtv per a fer i editar vídeos, ordenades per ordre de relevància. Esperem que us servisquen en les vostres creacions audiovisuals!

.

PIC PAC (Android)

És la principal aplicació que utilitzem en les nostres animacions. Pic Pac és una aplicació per a fer TIME LAPSE i també per a fer STOP MOTION (no saps de què parlem? Fes clic ací)

IMG_5896

Primer seleccionarem “Nou projecte de fotos” en el menú principal

IMG_5897

S’obrirà una pantalla de càmera de fotos. Dalt a l’esquerra tenim en verd l’opció d’ AUTO si el que volem fer és un TIME LAPSE. En este cas li donarem l’interval que volem (és a dir, cada quant de temps volem que faça una foto), li donarem a PLAY i deixarem el Smartphone o Tablet quiet per a que vaja gravant l’escena.

IMG_5898

Si en canvi el que volem és fer un STOP MOTION, canviarem l’opció verda a MANUAL. En este cas som nosaltres els qui anirem fent les fotos una a una donant-li a la icona de la càmera. Quan acabem, li donem a STOP, seleccionem totes les fotos (si alguna no ha eixit bé, la podem deseleccionar) i anem seguint els pasos que ens marca.

.

I-MOTION (IOS Apple)

Si teniu I-Phone o I-Pad la millor aplicació per a STOP MOTION és aquesta!

.

FLIPA CLIP (Android i IOS)

Una potent i senzilla aplicació per fer dibuixos digitals animats 2D

IMG_5899

Quan creem un nou projecte podem triar un dels fons per defecte o ficar una imatge de la nostra galeria clicant a la icona de la muntanyeta. Açò és molt útil, ja que podem fer animacions sobre dibuixos escanejats, fotografies, etc.

IMG_5900

Al menú de la dreta tenim ferramentes com diferents tipus i tamanys de pinzells, poal de reomplir, llaç de selecció…

Quan fem un dibuix podem afegir un fotograma nou al menú de baix. El fotograma anterior es vorà un poc, de manera que tenim una guia per fer l’animació.

Al menú de l’esquerra tenim ferramentes com la Previsualització, Vore miniatura de tots els fotogrames (on podrem duplicar fotogrames, insertar nous, canviar l’ordre…), Capes (ferramenta molt útil, ja que podem dibuixar en tres capes independents i per tant copiar o esborrar només el que està en la capa en la que estem treballant)

Una vegada acabat el projecte podem exportar-lo com a gif (es reproduirà en modo bucle i es pot insertar com a imatge) o com a vídeo.

.

MAGISTO (Android, IOS i ordinadors On-Line)

Estupenda aplicació que ens estalvia molt de temps en edició! És un editor automàtic de vídeo. Selecciones diverses fotos i vídeos de la teua galeria, selecciones un estil de vídeo i una cançò i títol (opcionals) i l’aplicació crea un vídeo mesclant tot el material amb unes transicions i efectes molt estètics.

El vídeo resultant te’l pots descarregar per 0’79€ si no tens compte premium (aleshores és gratuït). Altra manera de tindre el vídeo és visualitzant-lo a través d’un programa de captura de vídeo de pantalla (Screen Cast) com Camtasia o Snagit.

Exemple realitzat amb MAGISTO:

.

POWER DIRECTOR (Android i PC)

Editor de vídeo senzill i bàsic (sense possibilitat de capes). Té diferents tipografies animades molt fàcils i ràpides d’utilitzar, per la qual cosa l’utilitzem sovint per a fer els CRÈDITS dels nostres vídeos.

.

.

Altres APPs que utilitzarem per a algunes coses concretes són:

.

PIXEL STUDIO

Per a realitzar animacions pixelades. Un poc complexa, però el resultat és original.

IMG_5895

.

STICK DRAW

Similar a FlipaClip, però més senzilla i amb menys ferramentes.

.

STICK NODES

Aplicació per a animar una figura de pal (stick) articulada.

IMG_5905

.

ANIMATE IT

Aplicació per a animar una figura articulada en 3D.

.

Anuncios