Rols i professions

Repartiment de tasques

 


Ací va una relació de rols i tasques que intervenen en els processos audiovisuals. Estan ordenats cronològicament segons es desenvolupa principalment la seua tasca (encara que normalment cada rol no intervé només en una part del procés, sino en tot. Per exemple, la tasca principal d’un actor/actriu es desenvolupa al rodatge -producció- però també a la preproducció)

 

PREPRODUCCIÓ:
Productor/a: Organitza què se va a fer i com, juntament amb el/la director/a. S’encarrega dels càstings per als personatges i també sol decidir l’equip tècnic i artístic. S’encarrega de tindre finançament i de gestionar el pressupost.
Guionista – Redactor/a: Crea i redacta el text sobre el que es farà l’audiovisual
Escenògrafs – Director/a artístic: Dissenya els espais i/o busca localitzacions per a gravar.

 

PRODUCCIÓ:
Director/a: S’encarrega de coordinar l’equip artístic, els assajos i la gravació.
Director/a de fotografia
Actors i actrius
Script: Ha de fixar-se que hi haja concordància entre les preses (ràccord), és a dir, que si en una presa un actor estava bebent, que no aparega en el següent pla amb el got ple. També ha de dur la claqueta, i dur registre del nombre d’escenes, de preses i de quines són bones per facilitar la tasca d’edició.
Tècnic de so
Tècnic de llums
Càmeres: Són els/les responsables de gravar, i per tant, de tindre preparades les càmeres (bateries carregades, targetes amb prou memòria…)
Reporters

Corresponsals

Realitzador/a
Altres (maquillatge, atrezzo…)

 

POSTPRODUCCIÓ I DIFUSIÓ:
Dissenyadors gràfics
Prestadors
Muntador/a
Relacions públiques


RECOMANACIONS: A l’aula tenim a molts alumnes, per tant és interessant repartir al màxim les tasques i que tots tinguen responsabilitats. Un rol important i que no se sol repartir és el d’script.

 

 

Anuncios